Sandberghe

Top 6 Kunst en cultuur in Uden

Top 6 kunst en cultuur in Uden

Ben je van plan om op vakantie te gaan bij Vakantiepark Sandberghe nabij Uden? Er zijn vele mogelijkheden voor culturele uitstapjes in Uden en omstreken! Ben je een echte kunst- en cultuurliefhebber en heb je zin om een dagje kunst en cultuur te bekijken? Dan zit je bij Sandberghe op de juiste plek. In deze blog hebben we een top 6 uitgewerkt met de leukste culturele uitstapje bij Uden!

Top 6

Museum Krona in Uden

Aan de rand van Uden ligt een prachtig abdijcomplex, deels nog bewoond door zusters Birgittinessen en deels dus voorzien van een museum! In museum Krona kan je een bonte verzameling van iconen, zilver en hedendaagse kunst bewonderen. Maar het paradepaardje is toch wel de religieuze kunst die je hier kunt vinden. Kom kunst & cultuur snuiven, wandel door het middeleeuws aangelegde kruidentuin en neem afsluitend plaats in het museumcafé De Refter. Een heerlijk dagje uit voor museumliefhebbers.

 

Plattelandsmuseum Duinhove in Uden

Hoe leefde men vroeger op het platteland in Brabant? Wat voor werktuigen gebruikten ze? En wat voor kleding droegen ze? Deze vragen worden allemaal op een leuke manier beantwoord in het Plattelandsmuseum Duinhove in Uden. In een langgevelboerderij, gebouwd in 1867, ga je even terug in de tijd en beleef je andere tijden. Loop rond in het voorhuis, de goei kamer en de geut met de kelder, terwijl de gids je alles verteld over het reilen en zeilen op de boerderij.

 
platteland

Bioscoop Take ten in Uden

Even compleet ontzorgt worden terwijl je een goede film kijkt? Het kan bij bioscoop Take Ten in Uden. Dit is een heuse servicebioscoop! Dat betekent dat je tijdens de filmpje op een knopje kan drukken en iemand komt langs om je een hapje en drankje te brengen! Dit doen ze op een subtiele manier, zodat je verder ongestoord kan genieten van de film. Neem plaats in een comfortabele fauteuil en geniet van de gezellige ambiance door de schemerlampjes. Wil je het nog luxer hebben? Reserveer voor een kleine meerprijs de Club Lounge en neem plaats in de balkonloges. Je voelt je hier een ware VIP.

 
popcorn

Markant Uden - Podium voor theater & events

It’s showtime in Markant Uden. Een fijne plek waar je intens kan genieten van een onvergetelijke theatervoorstelling, concert of evenement. Maak er een compleet avondje uit van door eerst een hapje te eten in een restaurant in de buurt om vervolgens plaats te nemen in een van de zalen en je te laten overweldigen door de fantastische akoestiek. Waar ga jij voor; cabaret, muziek, drama? Ontdek het gehele programma en koop je tickets op tijd!

 

Parochie Sint Petrus

Het mooiste bouwwerk van Uden? Dat is toch wel de Parochie Sint Petrus. In het Udens hart kan je deze kerk elke zaterdagmiddag vrij bezoeken. Vooral de prachtige koepel zal in het oog springen, evenals het Nöhren orgel wat tegenwoordig een Rijksmonument is.

 
 
sandberghe overnachten

Het Zandatelier

Zand is een fijn materiaal om prachtige kunstwerken mee te maken en dit kan bij Het Zandatelier in Uden. Of je nu jong of oud bent, hier kan iedereen lekker met je handen aan de slag om de mooiste zandsculpturen te maken. Je gebruikt een speciaal soort rivierzand waar je gemakkelijk mee kunt bouwen. Arianne leert je de fijne technieken van het sculpturen. Meld je aan met het gezin, stroop je mouwen op en ga aan de slag!

 
 

Kunst- en cultuur ontdekken in Sandberghe

Als je een echte kunst- en cultuurliefhebber is Sandberghe de perfecte plek om de kunst- en cultuurplekken te bezoeken. Er is in ieder geval genoeg te zien en te ontdekken voor zowel jong als oud! Alle plekken zijn nabij Sandberghe, maar ook op het park zijn er genoeg dingen te doen! Bekijk snel ons aanbod en boek jouw vakantie!

 
 

Bekijk eens onze andere blogs ⤵︎