Sandberghe
Leuke dingen in Uden

Top 8 leuke dingen te doen in Uden en omstreken

Top 8 leuke dingen te doen in Uden en omstreken

Eindelijk is het zo ver, je gaat op vakantie naar Sandberghe. Maar voor je weg gaat wil jij je vast oriënteren over alle leuke dingen die te doen zijn in de omgeving van Uden. Daarom hebben wij voor jou alvast de leukste uitjes in en rondom Uden voor je op een rijtje gezet.

Sterren kijken bij Sterrenwacht Orion in Uden

Verwonder jezelf bij Sterrenwacht Orion in Uden, er staan meerdere telescopen op je te wachten! Hier kan je eindeloos kijken naar de miljoenen sterren in de hemel. Het is ook écht een ambachtelijke sterrenwacht, alle telescopen worden nog gewoon met de hand op de unieke hemelobjecten gericht. Kom ongedwongen genieten in deze sterrenwacht in Uden. De sterrenwacht is in principe maar 6 keer per jaar open en dan is de entree gratis. Wil je buiten deze dagen langskomen? Geen probleem, maak dan even een afspraak. Een bezoekje is echt de moeite waard.

 

In het Brabantse Vinkel zit ook een sterrenwacht, namelijk Sterrenwacht Halley. Deze sterrenwacht heeft onder andere drie koepels met telescopen waar jong en oud van een onvergetelijke ervaring kunnen genieten. Naast de telescopen hebben ze ook een planetarium, een auditorium, een expositieruimte en een radiotelescoop. Zin om een stukje te fietsen of te wandelen? Beleef dan het 10 kilometerlange planetenpad, waar je langs 11 verschillende planeten komt!

 
 
Leukste dingen omgeving Uden

Ontspannen bij Theetuin Maashorst

Zin in wat extra ontspanning tijdens je vakantie op Vakantiepark Sandberghe? Breng een bezoekje aan Theetuin Maashorst. Tussen de fruitbomen staan gezellige zitjes en kan je genieten van heerlijk vers gebak (aanrader; de appel-mango-bestaart van Dominique) of een dorstlessende zelfgemaakte ijsthee. Het is dé perfecte tussenstop tijdens een fietsritje; het is gelegen aan de fietsknooppunten route 2-3 van VisitBrabant! Kinderen voelen zich hier ook meer dan welkom, zij hebben een eigen terrasje met trampoline en kijken hun ogen uit bij de volière met allemaal kleurrijke vogels. Ze zijn bijna elke zondag open van mei tot en met oktober. Wil je zeker weten of ze open zijn? Check dan even hun website of de vlag uithangt!

 

Terug in de tijd in Kasteel Heeswijk

Waan jezelf even in de 11e eeuw tijdens een bezoek aan Kasteel Heeswijk, wat ooit begon als een zogenaamde motte-burcht en nu omgetoverd is tot een kasteelmuseum. Zelfs de Zonnekoning Lodewijk XIV heeft hier ooit gewoond, ware het niet als ongenode gast. Ontdek de turbulente geschiedenis van deze plek en beklim de torens, bewonder de kasteelzalen vol met indrukwekkende schilderijen en beelden en geniet van de bijbehorende kasteeltuin. Hier beleef je 1000 jaar geschiedenis!

 
Kasteel Heeswijk

Ga de strijd aan bij Kartbaan Uden

Tijd voor wat actie op de kartbaan in Uden! Daag je vrienden of familie uit voor een paar heats karten, wie wordt de winnaar? Voor kinderen zijn er speciale kinderkarts, iedereen is hier welkom! En je kunt hier nog veel meer doen. Wat dacht je van een potje fanatiek lasergamen of een gokje wagen in de Funcasino? Een perfecte plek als je even uit de oase van rust van Vakantiepark Sandberghe wil stappen.

 

Een sportief dagje uit bij Ski- en Snowboardclub De Schans

Skiën of snowboarden in Brabant? Het kan bij De Schans in Uden. Van september tot en met april zijn de vier pistes open om af te dalen. Of je nu een beginner bent of iemand met wat ervaring, de moderne ski- en snowboardclub heeft pistes van verschillende niveaus. Uitgeskied? Neem dan plaats op het terras of binnen bij de bar. En ja… je kunt hier ook après skiën, jetzt geht los!

 
Ontdek de omgeving van Uden

Ga de uitdaging aan bij Escape room Uden

Met een keuze uit maar liefst 7(!) kamers kan je hier echt de uitdaging aan gaan. Ga je voor een Escape Alcatraz of wordt het de kleurrijke Rainbow Room waar je uit moet ontsnappen? Iedereen is hier welkom, met z’n tweeën, met vrienden of met het gezin! Kan jij binnen een uur uit de kamer ontspannen? De klok tikt …

 

Historie & Natuur bij Fort Sabina

Misschien wel het best bewaarde geheim van West-Brabant: Fort Sabina. Een zeer sfeervolle locatie waar historie en natuur hand in hand samen gaan. In 1811 is dit fort in opdracht van Napoleon gebouwd. Door de authentieke details en de prachtige gewelven in de kazerne, kruithuis, de kazematten en de ‘Tour Modèle’ is dit een heerlijke plek voor een dagje uit in Brabant. Vanaf Sandberghe is het wel een eindje rijden, maar absoluut de moeite waard!

 
Omgeving uden

Verken het Brabantse Land met Let’s Row SUPverhuur

Vroeger ging je kanoën, tegenwoordig ga je SUP’pen; een zeer unieke en leuke manier om op het water de omgeving te ontdekken. Wat dacht je van een rondje op de Geffense Plas in Oss of De IJzeren Man in Vught? Of volg een prachtige route door het Brabantse land! Bij Let’s Row huur je eenvoudig een opblaasbare SUP. Deze krijg je in een handige rugzak mee, waardoor je zelf kunt bepalen waar je te water gaat. Zo kom je op plekken waar je normaal gesproken niet zo snel komt. Het team van Let’s Row adviseert je graag voor de beste route!

 
Omgeving Uden

Sandberghe als uitvalsbasis om Uden te ontdekken

Als je graag Uden en al haar super leuke activiteiten wilt ontdekken dan ben je natuurlijk opzoek naar de ideale uitvalsbasis. Bij deze heb je die gevonden. Sandberghe ligt namelijk bij Uden in de buurt, waardoor je ideaal de plaats kunt ontdekken vanaf ons prachtige vakantiepark. Benieuwd geworden? Bekijk dan snel ons aanbod!

 

Bekijk eens onze andere blogs ⤵︎